Nasza drukarnia specjalizuje się w druku opakowań miękkich dla przemysłu spożywczego. Korzystamy z różnych metod i rozwiązań. Nasi klienci mają do wyboru wypukły druk flexograficzny, parafinownaie papieru, bobinowanie i inne usługi. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami. Chętnie też pomożemy przy wyborze odpowiednich rozwiązań dla konkretnego rodzaju produktów.
Druk flexograficzny
Nasza oferta druku flexograficznego opakowań w rolkach kierowana jest do zakładów przemysłu spożywczego, a zwłaszcza mleczarskiego, cukierniczego, tłuszczowego, zbożowo-młynarskiego, koncentratów spożywczych itp. Druk flexograficzny pozwala na stworzenie przyciągających wzrok opakowań z doskonałej jakości drukiem wypukłym.
Drukowane arkusze, to np. papier upominkowy, a także z nadrukiem firmowym dla przemysłu mleczarskiego do ręcznego pakowania twarogów. Służyć on może również do pakowania wyrobów w firmowych sklepach np. masarniczych, monopolowych, cukierniczych.
Bobinowanie
Bobinowanie to operacja wzdłużnego cięcia na wymiar, czyli papieru, folii lub innych materiałów na wstęgi o mniejszej szerokości i nawijanie ich na mniejsze zwoje, bądź tzw. bobiny. W postaci bobin trafiają do naszych klientów produkowane przez nas owijki cukierków.
Papier parafinowy
Papier parafinowany, dostępny w naszej ofercie, wyróżnia się swoimi właściwościami, wśród których jest odporność na wodę i tłuszcze. Dlatego też papier parafinowany znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle, również spożywczym. Parafinowanie papieru to częsta metoda przygotowywania papieru do pakowania artykułów spożywczych i cukierniczych, a więc między innymi jak podkładkę pod etykietki cukierków.
Folia aluminiowa
Folia aluminiowa nie przepuszcza powietrza, światła, wody, dlatego świetnie nadaje się do pakowania żywności. Tym samym znajduje ona szerokie zastosowania u producentów żywności. W naszej ofercie są między innymi tzw. folie nakrywkowe z aluminium.
Owijki i papierki do cukierków z nadrukiem
Jedną ze specjalności naszej drukarni jest produkcja efektownych opakowań do cukierków. Owijki cukierków zapewniają wyrobom cukierniczym atrakcyjny wygląd, wyróżniając je wśród konkurencyjnych wyrobów, z kolei każda podkładka cukierka pomaga zachować smak, aromat, wilgotność i inne właściwości słodyczy. Duże doświadczenie pozwala nam proponować optymalne rozwiązania dla każdego rodzaju produktów spożywczych, w tym cukierniczych.
Materiał w rolkach | Zastosowanie |
---|---|
Papier zadrukowany – | upominkowy, obwoluta na papier toaletowy, do torebkarek (mąka, ryż, bułka tarta, cukier) |
Papier zadrukowany parafinowany – | cukierki zawijane na dwuskręt |
Papier parafinowany bez nadruku o różnych gramaturach | podkładki do cukierków |
Papier etykietowy kredowany | cukierki „Krówka” maszynowa |
Papier laminowany PE | torebki termozgrzewalne, np. do koncentratów spożywczych; lody, opatrunki, przyprawy |
PE | mleko, śmietana, maślanka, torby reklamowe |
PP ( w tym „perlisty” i metalizowany ) | lizaki, lody, ciastka, makarony, chałwa |
CPP | torebki do chleba, lizaki |
Pet metalizowany, bielony w masie ,transparentny. | cukierki zawijane na dwuskręt i na „cebulkę” |
| |
Papier zadrukowany parafinowany, kaszerowany paskiem zadrukowanej folii aluminiowej | cukierki „Toffi” zawijane na dwu skręt. |
Folia aluminiowa miękka zadrukowana lub kolorowana | czekoladki michałki, batoniki, czekoladki do bombonierek, jajeczka i figurki z czekolady |
Folia aluminiowa miękka zadrukowana lub bez nadruku, kaszerowana papierem parafinowanym z pełnym kryciem | irysy, pod obwolutę czekolad, podkładki do cukierków |
Półpergamin sztuczny | masło, sery twarogowe, smalec, drożdże, mięso mielone, lody cassate |
Eco-lean itp. | masło, twarogi, smalec, drożdże |
Arkusze cięte ze wstęgi drukowanej rolki papieru gazetowego, pakowego, półpergaminu | do ręcznego pakowania twarogu, butelek, owijki do obuwia w pudełkach |