Drukarnia

   

Nasza drukarnia specjalizuje się w druku opakowań miękkich dla przemysłu spożywczego. Korzystamy z różnych metod i rozwiązań. Nasi klienci mają do wyboru wypukły druk flexograficzny, parafinownaie papieru, bobinowanie i inne usługi. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami. Chętnie też pomożemy przy wyborze odpowiednich rozwiązań dla konkretnego rodzaju produktów.

Druk flexograficzny

Nasza oferta druku flexograficznego opakowań w rolkach kierowana jest do zakładów przemysłu spożywczego, a zwłaszcza mleczarskiego, cukierniczego, tłuszczowego, zbożowo-młynarskiego, koncentratów spożywczych itp. Druk flexograficzny pozwala na stworzenie przyciągających wzrok opakowań z doskonałej jakości drukiem wypukłym.
Drukowane arkusze, to np. papier upominkowy, a także z nadrukiem firmowym dla przemysłu mleczarskiego do ręcznego pakowania twarogów. Służyć on może również do pakowania wyrobów w firmowych sklepach np. masarniczych, monopolowych, cukierniczych.

Bobinowanie

Bobinowanie to operacja wzdłużnego cięcia na wymiar, czyli papieru, folii lub innych materiałów na wstęgi o mniejszej szerokości i nawijanie ich na mniejsze zwoje, bądź tzw. bobiny. W postaci bobin trafiają do naszych klientów produkowane przez nas owijki cukierków.

Papier parafinowy

Papier parafinowany, dostępny w naszej ofercie, wyróżnia się swoimi właściwościami, wśród których jest odporność na wodę i tłuszcze. Dlatego też papier parafinowany znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle, również spożywczym. Parafinowanie papieru to częsta metoda przygotowywania papieru do pakowania artykułów spożywczych i cukierniczych, a więc między innymi jak podkładkę pod etykietki cukierków.

Folia aluminiowa

Folia aluminiowa nie przepuszcza powietrza, światła, wody, dlatego świetnie nadaje się do pakowania żywności. Tym samym znajduje ona szerokie zastosowania u producentów żywności. W naszej ofercie są między innymi tzw. folie nakrywkowe z aluminium.

Owijki i podkładki cukierka

Jedną ze specjalności naszej drukarni jest produkcja efektownych opakowań do cukierków. Owijki cukierków zapewniają wyrobom cukierniczym atrakcyjny wygląd, wyróżniając je wśród konkurencyjnych wyrobów, z kolei każda podkładka cukierka pomaga zachować smak, aromat, wilgotność i inne właściwości słodyczy. Duże doświadczenie pozwala nam proponować optymalne rozwiązania dla każdego rodzaju produktów spożywczych, w tym cukierniczych.

Materiał w rolkach
Zastosowanie
Papier zadrukowany –upominkowy, obwoluta na papier toaletowy, do torebkarek (mąka, ryż, bułka tarta, cukier)
Papier zadrukowany parafinowany –


cukierki zawijane na dwuskręt





Papier parafinowany bez nadruku o różnych gramaturach




podkładki do cukierków

Papier etykietowy kredowany

cukierki „Krówka” maszynowa


Papier laminowany PE

torebki termozgrzewalne, np. do koncentratów spożywczych; lody, opatrunki, przyprawy


PE mleko, śmietana, maślanka, torby reklamowe

PP ( w tym „perlisty” i metalizowany )

lizaki, lody, ciastka, makarony, chałwa
CPP

torebki do chleba, lizaki



Pet metalizowany, bielony w masie ,transparentny.
cukierki zawijane na dwuskręt i na „cebulkę”

Papier zadrukowany parafinowany, kaszerowany paskiem zadrukowanej folii aluminiowejcukierki „Toffi” zawijane na dwu skręt.
Folia aluminiowa miękka zadrukowana lub kolorowanaczekoladki michałki, batoniki, czekoladki do bombonierek, jajeczka i figurki z czekolady
Folia aluminiowa miękka zadrukowana lub bez nadruku, kaszerowana papierem parafinowanym z pełnym kryciemirysy, pod obwolutę czekolad, podkładki do cukierków
Półpergamin sztuczny
masło, sery twarogowe, smalec, drożdże, mięso mielone, lody cassate
Eco-lean itp.masło, twarogi, smalec, drożdże
Arkusze cięte ze wstęgi drukowanej rolki papieru gazetowego, pakowego, półpergaminudo ręcznego pakowania twarogu, butelek, owijki do obuwia w pudełkach